I kräftans tid har vi sålt vår lägenhet

Som rubriken lyder mina kära, vi har fått sälja vår lägenhet.

Efter en tuff vecka med visningar, budgivning, och en otroligt skicklig mäklares hjälp, är nu vår lilla 41:a såld. Nu längtar vi så mycket tills det att vi får komma in i vår nya lägenhet! Känns som att det kommer bli en enkel flytt, då vi faktiskt bara flyttar in i porten bredvid vår nuvarande.

Nedan finns en liten tjuvkik på vår nya bostad! (Som såklart kommer att fräschas upp med tiden)

Vad har den här helgen bjudit på mer, förutom att vi fick klart allt med lägenheten?

Jo, lördagen spenderades på söderort då vi varit ute och provkört lite nya bilar. För tillfället har vi varsin bil, vilket är en bil för mycket, och vi skulle vilja ha en gemensam billig bil. Efter att ha suttit i flertalet olika bilar och provkört minst lika många, avslutade vi dagen med kräftpremiär hos grannarna.

Ett tydligt hösttecken för mig är kräftpremiär. Sensommaren håller sig fortfarande glödande i bakgrunden, men känslan av kyla och fukt närmar sig mer och mer. I en av mina favoritserier, Svenska Hjärtan, startar varje ny säsong med en kräftskiva. Det blir en metafor för en nystart, en ny termin, en ny säsong, men framför allt en ny chans att skapa eller bekomma det som vi inte kunnat eller velat skapat eller bekomma innan. En fantastiskt fin tid. Hösten, hoppets och kräftans tid.

Idag, söndag, stod det klart. Vi har ett vinnande bud på vår lägenhet och dagen startades med kontraktsskrivning. Med blandade känslor är nu vår älskade 41:an inte längre vår och vi önskar den nya ägaren allt gott i denna mysiga, charmiga, lilla bostad. Men ännu är det inte dags, några månader till blir vi kvar här.

Efter allt pappersformalia gällande lägenheten, drog jag, Rasmus och grannarna ut i skogen på svampjakt. För er som hängt med sedan förra året, kanske ni minns att jag och Rasmus försökte prova svamplyckan någonstans på söderort, därav provade vi idag på norrort.

Det första stället gav väl ingen större svamplycka, men efter att ha letat ett tag efter en bra skog, fann vi till slut ”skogens guld”, kantareller!! Ja dom var inte många, men goda kan jag gå i god för.

Och även om det inte blir en hel korg med svamp gör det mig ingenting, för mig betyder närheten till naturen och skogen så mycket mer. Jag kan inte sätta fingret på det, men det är en speciell känsla man har när man går där i skogen. Du är en del av vilda djur och växters rike. Träden knakar och fåglarna kvittrar, löven faller och vattnet droppar. Det hela är som en vacker symfoni, som jag gärna lyssnar på om och om igen.

Älskade moderjord och bästa sällskapet!

Naturnära middag med kantarelltoast på dagens skörd och sedan älgstek!

Jag vet vad jag lovade er i mitt förra inlägg, men efter denna otroligt hektiska vecka har jag faktiskt bara lust att försöka landa lite i vad som faktiskt skett.

Jag kommer att prata mode med er, jag kommer att ge er en hint om vad vår andra stora omställning i höst handlar om, men det får bli nästa gång. Sanna mina ord.

Jag hoppas innerligt att din gånga vecka och helg har varit underbar.

Önskar er allt gott mina kära.

På återseende.

Kramar från Dahlle

Gillar